Voordelen originele banden op je luxe auto

Autobanden zijn een cruciaal onderdeel van elke auto. Hoge kwaliteit is dan ook van belang bij deze auto’s. Met slechte kwaliteit banden rijden is onveilig, denk aan de ongelukken en We raden dan ook aan om met originele banden en velgen te rijden. Niet alleen voor het rijcomfort, maar ook voor je eigen veiligheid. Er zijn hier verschillende redenen voor:

Originele banden garanderen kwaliteit

Originele banden garanderen topkwaliteit, verschillende banden merken houden zich aan de kwaliteitseisen welke gesteld zijn. Ben je van plan om geen originele banden aan te schaffen. Hou dan rekening met het feit dat deze een lagere weerstand geven, maar ook een langere remweg en kans op een hogere slijtage hebben. Het komt met name door dat de banden  niet volgens de juiste eisen gemaakt worden. Dat houdt in dat de banden harder achteruit gaan dan originele bandne.

Lange levensduur originele banden

Hoewel de prijs van neppe banden dus lager is dan bij de originele banden, hoeft dit op de lange termijn nog niet eens te zijn. Allereerst komt dit door het feit dat de kans op lekkage stukken lager is bij originele banden, waardoor de levensduur sterk wordt verkort. En wat is er vervelender dan na een korte tijd alweer uw banden te laten moeten vervangen. Tevens is het ook nog zo dat doordat de slijtage van neppe banden groter is, het brandstofverbruik ook groter is. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Originele banden besparen dus op de lange termijn kosten door de levensduur, maar ook op kortere termijn door het lagere brandstofverbruik.

 

Leave a comment